V2 lördag: allmänt

Nej idag har det inte varit någon höjdaredag. Har mått dåligt hela dagen nästan, det var trevlig att träffa mormor och morfar. Annars har jag mest tänkt svart, varit frånvarande i huvudet och lyssnat på musik. Det känns liksom som att det är jobbigt att andas för att ångesten ligger som ett tryck över bröstet. Lite ont i hjärtat har jag också. Mest för att jag vill så mycket men inte vet hur jag ska göra. Är livrädd för att bli vuxen också. Villintevillintevillinte. Vill vara femton igen. Inte fylla arton, det är så jävla gammalt.

Jag tar studenten om ett år och då är det allvar. Vad ska man göra sen? Ser ingenting i framtiden. Vill ingenting. Jag är så jävla trött på livet just nu. Känns som att tiden bara rullar men jag står stilla. Är glad en period och sen blir allt svart igen, sen lättar det och jag blir gladare, sen rasar allt. Om och om igen. Jag är trött på det. Jag vill vara glad utan att känna tomhet. För det är jag också så jävla trött på, allt känns så tomt jämt. Som att ingenting spelar någon roll.

Nej fy fan, ingen bra dag idag.

V2 fredag: Dagens mat

Idag blev det en dag på stan med mamma. Vi åt lunch där och jag åt caesarsallad. Nu ska jag strax iväg så hinner inte äta middag, det var ju synd. Tar ett äpple på vägen. Det har i alla fall blivit såhär idag:

Frukost: ½ grapefrukt
Lunch: Caesarsallad
Middag: ett äpple
Övrigt: Lite godis, 1 yoghurtglass från seveneleven

Yoghurtglassen är förövrigt helt fantastiskt god. Och (okej, jag ska ju inte räkna kcal egentligen men i alla fall) en liten innehåller ca 145 kcal vilket inte är särskillt mycket för en glass. Så det är ju bra. Nej nu ska jag skynda mig iväg!

V2 torsdag: Dagens mat

Igår blev det som sagt riktig middag i alla fall. Det var bra. 

Frukost: ingenting
Lunch: 1 glass från mc:donalds och ½ grapefrukt
Middag: Några sparris med parmesan, kött, potatis och bearnaisås
Övrigt: Lite godis, 1 efterrätt och kanske 5 chips

V2 torsdag: lite tankar

Vägde 56,4 imorse. Bra att det går nedåt. Har precis kommit hem efter att ha handlat med mamma. Jag åt en glass i strut från mc:donalds för mamma ville äta glass och säger jag nej blir hon sådär jobbig och frågar om jag tycker det är jobbigt att äta och blablabla. Kom i alla fall ihåg från när jag räknade kalorier att den är mest ofarlig. Vissa saker är bra att komma ihåg ibland. Sen blev det några godisbitar, 8-10 stycken kanske. Jag känner mig så sjukt stor, magen och benen är värst. Äten en halv grapefrukt till lunch, jag åt ingen frukost imorse. Ikväll blir det lite riktig mat, grillat kött med potatis och sås. Så det är väl bra, känns som evigheter sen jag åt något vettigt.

V2 onsdag: Dagens mat

Har varit rätt deppig och nere hela dagen. Åt bara ett äpple, sen var klockan halv tre och då bröt jag ihop. Åt lite och kollade på film. Har i alla fall ätit följande idag:

Frukost: Äpple
Lunch: en tallrik med lite mjölk och flingor
Middag: lite grönsaksoppa
Övrigt: 5-10 chips, 6 havrebollar, ca 70g godis

Alltså jag äter så fruktansvärt dåligt, det är helt sjukt. Jag lär ju säkerligen få brister på vitaminer och sådant inom en snar framtid om jag inte styr upp min kost. Och träningen har också uteblivit helt hitills den här veckan. Förstår inte vad jag håller på med riktigt. Har haft mycket ångest idag också, och då blir jag irriterad och otrevlig. Sen får jag dåligt samvete för att jag är otrevlig och så får jag mer ångest. Dum spiral.

v1 tisdag: Dagens mat

Igår blev det mest godis också. Det här kommer ju aldrig hålla i längden, det förstår jag också. Men just nu har jag ingen lust att ta tag i det. Vägde 56,7 imorse i alla fall. Så här blev det igår:

Frukost: äpple
Lunch: kyckling med cashewnötter och ris
Middag: Isbergssallad med lite tacoköttfärs
Övrigt: Godis, typ 300g

V1 tisdag: Lite tankar

Jag vet inte vad som hänt men jag har helt tappat motivationen att äta bra. Äta rätt. Äter lite godis istället och funderar hur jag ska kunna slippa äta middag. Var på stan idag och skulle köpa kläder. Mådde dåligt över mig själv, jag är så missnöjd med mitt utseende, med min kropp. Det måste ändras men jag blir ju aldrig nöjd. Sen ser jag tillbaka på bilder och tänker "åh vad söt jag var förr" fast när jag var där och då så var jag precis lika missnöjd som jag är nu. Det är så knäppt det där. Och det är tråkigt att inte känna sig nöjd, för jag vill det. Och innerst inne vet jag att jag borde vara det. Men det går inte.

När jag precis fixat mig på morgonen och ser mig i spegeln kan jag vara nöjd. Men så fort jag gått utanför dörren så försvinner det. Och det är så knäppt för det är inte så att allt förändras så mycket på en timme. Och jag vet inte om det bara är så att jag inbillar mig att jag är nöjd på morgonen, eller om det är min självkänsla som sviker mig. Jag skäms över mig själv och jag blir så less.

V1 måndag: Dagens mat

Och idag då? Har varit lite nere idag och inte alls varit sugen på att äta. Vet inte riktigt varför. Hela förmiddagen kändes det som att jag var bortkopplad, helt frånvarande. Jag är trött på allt och hatar livet lite i idag. Blev bjuden på semla idag också, åt en halv. Så idag har jag ätit:

Frukost: ett äpple
Lunch: ½ grapefrukt
Middag: 1 kycklingklubba, lite potatis, bearnaisås
Övrigt: ½ semla, 1 liten fralla med ost, lite godis

Nu ska jag kolla på tv och hoppas på bättre humör imorgon!

V1 söndag: Dagens mat

Igår så blev det inte heller så mycket mat. Jag vet inte varför men jag är så osugen på mat så att det finns inte. Det är så tråkigt. I alla fall blev det följande igår:

Frukost: Gröt med linfrön och lite sylt
Lunch: Nacho deluxe
Middag: 1 pizzaslice
Övrigt: Godis, 2 äpplen, 1 liten fralla med ost

Helt sjukt vad onyttigt. Dansade i typ en timme igår. Så litelite motion i alla fall.

v1 lördag: dagens mat

I lördags åt jag inte så mycket mat. Jag tycker att mat är så frutansvärt tråkigt. Det blev gröt på morgonen. Sen sprang jag och sen var det nästan bara godis hela dagen. Inte bra alls. Så här blev det i alla fall:

Frukost: ½port gröt med linfrön och lite jordgubbssylt
Lunch: en liten fralla med ost
Middag: lite grönssakssoppa
Övrigt: godis

Träning: 3,5 km, lite mage och armhävningar

V1 fredag: Dagens mat

Idag har väl varit sådär halvbra. Egentligen inte så bra alls. Men imorgon blir det nya tag! Kände mig inte riktigt helt kry idag så väntar med att springa tills imorgon. I alla fall så har dagens mat sett ut så här:

Frukost: ½port havregrynsgröt + 1msk linfrön och lite jordgubbssylt
Lunch: macka med skagenröra från Sandy's + ett äpple
Mellanmål: en liten fralla med ost och smör, ena halvan med lite sylt också
Middag: lite mer än en halv pizza + pizzasallad
Övrigt: ett äpple, lite godis och lite glass

Inte jättedåligt, men godiset hade jag ju kunnat hoppat över. Det var inte ens särskilt gott. Men imorgon är en ny dag!

V1 torsdag: Dagens mat och lite tankar

Idag har det gått bra. Var och fikade efter provet med mamma. Det var trevligt, vi satt i solen och drack kaffe och åt bulle. Om man bortser från det, och dumlekolan jag åt, så går det här med att dra ner på sockret rätt bra. Fast jag känner mig lite konstig i kroppen, min mage känns helt uppblåst och jobbig. Men det är klart, den är ju van vid godis eller kakor varje dag så det kanske är lite knasigt i början. I alla fall har jag idag ätit:

Frukost: 1 port gröt med lite jordgubbssylt
Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner
Fika: Kardemummabulle
Middag: Thaigryta med ris
Övrigt: 2 äpple, 2 små frallor med smör och ost, 1 dumlekola

Det känns ganska lagom. Eller kardemummabulle kan man ju inte äta varje dag så klart. Bröd är väl inte heller så bra att äta för mycket av. Men för idag duger det!

Vecka1 Onsdag: Dagens mat

Det har fungerat bra idag. Inget godis, ingen glass eller kakor. Det är bra. Så här såg det ut:

Frukost: Ett glas smoothie på hallon, jordgubbar, björnbär och vatten.
Lunch: Caesarsallad
Mellanmål: Ett glas smoothie igen, samma som till frukost.
Middag: 4 falukorvsbitar och potatismos.
Övrig: 2 små frallor, en med smör och ost och en med smör, ost och lite sylt. 

Jag bakade frallorna själv, så var tvungen att smaka. Dom blev så goda att jag åt två! Och det känns inte så farligt alls faktiskt. Imorgon ska jag, som de flesta som går andra året på gymnasiet, skriva nationellt prov hela dagen. Då blir det ordentlig frukost med gröt. Så nu ska jag gå och krypa ner i sängen så jag får sova ordentligt. Hoppas vara tillräckligt kry också för att orka träna på fredag.

Godnatt!

Börja om, på rätt sätt

Okej, jag är inte nöjd med mig själv. Det går inte. Jag kan inte trivas så som jag ser ut nu och tanken på bikini i sommar känns inte trevlig. Det har spårat lite på senaste tiden. Så nu ska jag gå ner, fem kilo är målet, och det ska göras bra.

Inte svälta, utan lagom. Inte förbjuda saker. Inte hata mig själv för snedsteg. Inte spy. Absolut inte spy.
Jag känner att den här bloggen är förknippad med dåliga tider, sjuka tider. Jag försäkte starta en ny blogg, men det kändes inte rätt. Jag ska ändra inställning här, det ska inte bli som förut.

I alla fall, min startvikt är 57,5 kilo. Idag kan jag inte träna för jag är halvkrasslig i kroppen. Däremot blir det smoothies med hallon, jordgubbar, citron och vatten. Sen blir det grönsaksoppa och äpplen.

Det jag fokuserar på först är att få bort mitt enorma sockerberoende som spårat rätt mycket på senaste tiden. Farligast blir det på eftermiddagen då jag helt seriöst inte känner någon livslust om jag inte får något sött. Sjukt och inte alls okej.

Så, nu ska jag ta tag i det här och en gång för alla få sunda vanor.

RSS 2.0